شوکتیه، سومین مدرسه متفاوت ایران در بیرجند!
شوکتیه، سومین مدرسه متفاوت ایران در بیرجند!
بارها شنیدهاید و یا در خبرها و مقالات مختلف این عبارت را خواندهاید که ایران کشور زیبا و افسونگرمان در هر استان، شهر و روستای خود اسرار تاریخی بسیاری را مدفون دارد. تاریخی که گاهی غمناک است و گاهی مایه مباهات، در پیشنهاد امروز ایرانگردی لست سکند شما را به استان خراسان جنوبی خواهیم برد، استانی که خود پر از اعجایب و شگفتی است.
بیرجند مرکز استان خراسان جنوبی است و در شرق ایران قرار دارد. در این شهر جاذبههای تاریخی بیشماری را میتوانید ببینید، اما امروز شما را با مدرسه شوکتیه، مدرسهای که بعد از مدرسهی عالی دارالفنون و مدرسه ابتدائی رشدیه تبریز، به عنوان سومین مدرسه که در آن آموزش به سبک نوین اجرا میشد، انتخاب شده است.
مدرسه شوکتیه از وقفیات امیر اسماعیل خان است که به شوکت الملک اول معروف بوده و همراه محمد ابراهیم خان علم (شوکت الملک دوم) که پدر اسدالله علم است در سال ۱۳۰۸ هجری قمری توسط استادان و معماران یزدی بنا نهاده شد و در سال ۱۳۱۲ هجری قمری نیز عملیات ساختنش به پایان رسید.
این بنا در ابتدا تحت عنوان حسینیه شوکتیه، توسط محمد ابراهیم خان علم ساخته شد و در سال ۱۲۸۲ هجری شمسی به مدرسه تبدیل شده است. شوکت الملک تحت تأثیر اقدام امیرکبیر در تأسیس مدرسه دارالفنون در صدد برآمد مدرسه مشابهی را در بیرجند تأسیس کند. او در سال ۱۳۲۵ ه.ق مطابق با ۱۲۸۵ خورشیدی در محل حسینیه شوکتیه که توسط برادرش در سال (۱۳۱۲ه. ق) ساخته شده بود اقدام به تأسیس مدرسه شوکتیه کرد. مدرسهای که بینهایت زیباست و حتی تماشای تصاویرش، لذت بخش است!
- ۹۸/۰۶/۲۲
معماری سنتی ما خیلی زیباست . امیدوارم سبک رو تو معماری جدید هم لحاظ کنن